Darilo z osebno noto – izdelaj sam darilni papir

Prikupen zavijalni papir si izdelate kar sami. Za osnovo uporabimo pak papir oz. zavijalni papir v nevtralnih barvah.

Tokrat vam predstavljamo enostaven način, kako si lahko sami polepšamo papir za zavijanje daril. Seveda spet s pripomočki, ki jih imate najverjetneje že doma (oziroma so enostavno dostopni).

 

Zavijanje daril je lahko zelo zabavo in kreativno opravilo. Namesto kupljenih pisanih papirjev za darila, ki so velikokrat kar preveč kičasti, si lahko prikupen zavijalni papir izdelamo kar sami. Za osnovo uporabimo pak papir oz. zavijalni papir v nevtralnih barvah. S tem papirjem, ki ga lahko okrasimo na tisoče načinov (zadnjič smo nanj odtiskovali odtise brstičnega ohrovta), lahko zavijemo vsa darila in vsako bo še vedno unikatno. Tokrat bomo na papir prilepili sukance, s čimer bomo ustvarili črte in vzorce najrazličnejših oblik in barv. 

 

December je že tu in z njim tudi čas, ko se z drobnimi pozornostmi spomnimo bližnjih. Smrečica je že postavljena, prostor pod njo pa buri domišljijo družinskih članov. Na dan, ko dobri mož, zapolni prazen prostor pod smrečico s paketi presenečenja, se lahko pripravite že danes z izdelavo tega svojevrstnega darilnega papirja. Idejo pa si shranite tudi za naslednje leto, ko nas zopet obišče sveti Miklavž.

Seveda spet s pripomočki, ki jih najverjetneje že imate doma (oziroma so zlahka dostopni).

 * papir za peko
* Mekol lepilo, razredčeno z vodo
* čopič
* sukanci
* škarje
* sušilnik za lase

 

 

Najprej odrežemo poljubno velikost pak papirja in ga na robovih obtežimo, da se ne viha. Papir namažemo z mešanico vode in lepila, s tem pripravimo lepljiv sloj, na katerega bomo nanašali sukanec. (Namesto mešanice vode in lepila lahko uporabimo tudi akrilno emulzijo, dobi se jo v hobi trgovinah). Pazimo, da nanos ni preveč tekoč, pa tudi, da mažemo postopoma, da se nam površina ne posuši prehitro. 

Papir, premazan z lepilom bo postal bolj trden, površina pa bo dobila lesk.

 

 

Na lepilo polagamo sukanec v poljubnih vzorcih, da pa se bo dobro prijel s papirjem, je potrebno med nanašanjem kdaj pritisnit na podlago ter lepilo nanesti tudi čez sukanec. 

 

 

Zdaj ko je vzorec dokončan, je čas še za končne popravke: vzamemo čopič, ga pomočimo v lepilo in zapolnimo tista mesta, ki še vedno niso povsem oblepljena. 

Delo je skoraj končano, lahko si privoščimo pavzo za čaj in počakamo, da se papir posuši sam od sebe, za tiste neučakane pa je seveda na voljo tudi hitrejša metoda, in sicer s sušilcem za lase. Za ta korak priporočamo, da pod papir položite nekaj vpojnega (npr. časopisni papir ali blago), da se pod njim ne nabere vlaga.

 


Ko je vzorec dokončan, je čas še za končne popravke: vzamemo čopič, ga pomočimo v lepilo in zapolnimo tista mesta, ki še vedno niso povsem oblepljena.
Delo je skoraj končano, lahko si privoščimo odmor za čaj in počakamo, da se papir posuši sam od sebe, za tiste neučakane pa je seveda na voljo tudi hitrejša metoda, s sušilnikom za lase. Za ta korak priporočamo, da pod papir položite nekaj vpojnega (npr. časopisni papir ali blago), da se pod njim ne nabere vlaga.

 

Papir je posušen, gremo zavijat darila! 

 


 

Z doma izdelanim zavijalnim papirjem damo darilu še dodatno vrednost, saj darilo tako že na prvi pogled deluje bolj pristno. 

 

 

Iz papirja lahko sešijemo tudi vrečke, vanje zavijete pakete ali enostavno ovijete svoje darove.

 


  Želimo vam obilo užitka pri zavijanju božičnih in novoletih daril!

Alja in Anja

Milo za drago

FB stran

Al Fi

 

Dom in Stil
22. okt 2012
spremenjeno 23. nov 2012

Povezave


Darilo – božično darilo v obliki zvezdic

Zavijanje daril - rdeče-rjava kombinacija

Zavijanje daril: gospodinjska tehnika

Zavijanje daril: kaj pa tortni prtički?

Enostavno zavijanje steklenic

Ideja: ovojnica za darilo

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...