Skleda za sadje

Prenovimo staro skledo za sadje, iznajdljiva ideja in ekološka miselnost.

Stara obrabljena skleda še ni za odpad! Lahko jo preoblikujemo v čudovito lepotico in jo uporabimo kot skledo za sadje.

 Potrebujemo: 
 
 

 
Modelirno maso zelo dobro zgnetemo in zvaljamo na keramični ploščici. Če jo z rokami segrejemo med gnetenjem, jo lažje oblikujemo. Uporabimo lahko tudi strojček za rezance, da maso hitreje zgnetemo in dobimo tanjše trakove.
 
Trakove postopoma nameščamo na skledo. Pazimo, da jih dobro pritrdimo nanjo. S pripomočki ali prsti zgladimo trakove med seboj, da nastane enovita ploskev. 
Maso lahko nanesemo le na eno stran ali na obe. Naša skleda je bila že močno opraskana in odrgnjena, zato smo skledo »oblekli« z zunanje in notranje strani.
 
Če želimo, lahko v modelirno maso odtiskujemo obarvane štampiljke. Preden pričnemo štampiljke odtiskovati, maso rahlo popršimo z vodo. Tako se nam štampiljke ne bodo sprijele z maso.
 
V vdolbine lahko dodamo še perle ali drug dekorativni material, ki prenese temperaturo v pečici.
 
 
Skledo lahko dekoriramo tudi tako, da v maso naredimo luknjice z leseno paličico. Pri stekleni skledi bo skozi luknjice sevala svetloba.
 
 
 
Dekorirana skleda je pripravljena za utrjevanje v pečici.
 
 
Skledo na keramični ploščici (ali na druge vrste pekaču) spečemo v kuhinjski pečici po navodilih proizvajalca. Običajno jih pečemo približno 30 minut na 130 stopinj Celzija.
 
 
Ko se skleda ohladi in utrdi (masa se utrdi, ko je ohlajena), je  pripravljena za uporabo. Če jo želimo še bolj zaščititi in uporabljati v pomivalnem stroju, skledo premažemo s hladno glazuro.  
 
 
Modelirna masa nam omogoča, da si ustvarimo skledo za sadje poljubnih oblik in velikosti. Izkoristimo to prednost in uporabimo svojo domišljijo na vso moč!
 
 
Jožica Rade, podjetje Creatissimo 2010
 

Creatissimo JR
21. jun 2010

Povezave


Kvačkamo košarico za pirhe – z vrvjo

Uporabno in sladko darilo za valentinovo

Pogrinjek za dragega, drago

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...