Trajnice - nasveti za vzgojo

Strokovnjakinja Jožica Golob Klančič nam bo iz tedna v teden svetovala o uspešni vzgoji trajnic. Prve so bradate perunike in rmani.

Danes začenjamo novo rubriko: krajinska arhitektka in gojiteljica trajnic, gospa Jožica Golob Klančič, nam bo vsak teden na kratko svetovala, kaj lahko postorimo v svojem vrtu, da bodo vse bolj priljubljene trajnice dobro uspevale in bogato cvetele. Vrtnarijo Trajnice Golob Klančič, ki je družinski podjetje, smo predstavili tule. 

 

Odstranjujmo odmrle liste in uvelo cvetje

S trajnicami je v resnici malo dela. Ne smemo pa nanje čisto pozabiti. Eno od pomembnih opravil v nasadu trajnic je sprotno ali vsaj občasno odstranjevanje vseh nelepih delov: odmrlih listov in odcvetelih cvetov oziroma cvetnih stebel. S tem skrbimo za vedno lep videz trajnic, istočasno pa pri mnogih spodbujamo  daljše in  bogatejše cvetenje, ker se rastline ne izčrpavajo s tvorbo semena.

 
bradata perunika
 
 
Bradate perunike, tako nizke, srednje kot tudi visoke, čudovito cvetijo. Ko pa odcvetijo, je treba ostanke cvetnih stebel porezati,   poleti odstranimo še rumeneče liste. Po cvetenju namreč rastline počivajo, da bodo naslednje leto spet zaživele.
 
 
rman
 
 
Vrtni rmani v vseh mogočih rožnatih, rdečih, oranžno rdečih, opečnatih in rumenih barvah bodo bogato cveteli od pozne pomladi do jeseni, če bomo odcvetelo cvetje sproti porezali prav pri tleh.

 

Jožica Golob Klančič

vrtnarija Trajnice Golob - Klančič

Dom in Stil
21. jun 2010
spremenjeno 23. jun 2010

Povezave


Da bodo trajnice uspešnica

Atrij iz virtuale

Trajnice - nasveti za vzgojo 2

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...