Pomladni pirhi

Pomladne pirhe smo obarvali v belo barvo in jih porisali z rožnatimi ptički in pikami.

 

Velikonočni pogrinjek je zastavljen kot zgodba treh elementov stojala za piškote, okrasne ptičje kletke in lončnice, priljubljene družinske sreče. Pirhi so razporejeni v vse tri elemente. Lahko jih predstavimo posamezno ali vse skupaj, barvno skladnost bomo dosegli z uporabo enotnih barv za dodatke in zelenje.

 

 velikonocne_dekoracije_pirhi

 

Najprej bomo pripravili dekoracijo s stojalom za piškote. Belo stojalo smo prekrili z mahom in ga dopolnili z nageljnovimi cvetovi. Seveda lahko uporabite tudi drugo poljubno travniško cvetje. Pirhi bodo s svojimi barvami krasno zaživeli na zeleni podlagi.

 

velikonocne_dekoracije_pirhi

 

Pirhi so obarvani v belo in porisani z rožnatimi pikami in ptički. Ptički zunaj že veselo prepevajo, povabimo jih na svojo mizo, da se poveselijo z nami. Dodajmo jim še srčke in živahne barve. Pa tudi kakšno prepeličje jajce bo prav lepo popestrilo velikonočni pogrinjek.

 

velikonocne_dekoracije_pirhi

 

Če se ne želimo odpovedati tradicionalnim pirhom, barvanim v čebulnih olupkih, lahko nanje narišemo preprosto belo dekoracijo s srčkom. Prepričani smo, da bodo tudi otroci nadvse radi sodelovali pri krašenju tovrstnih pirhov.

 

velikonocne_dekoracije_pirhi

 

Namesto v klasično gnezdece jih položimo v zeleni objem družinske sreče, nezahtevne lončnice, za katero lahko srkbijo tudi otroci. Zaradi živahne barve zelenja bodo na njej še posebej lepo izstopali pirhi v rožnatih odtenkih na beli podlagi.

 

velikonocne_dekoracije_pirhi

 

Kletke so zadnja leta nadvse priljubljena dekoracija, uporabimo jih tudi za velikonočne pirhe, ki bodo na zeleni podlagi lepo vidni s svojimi barvami.

 

 velikonocne_dekoracije_pirhi

 

Barve, ki smo jih uporabili za pirhe, lahko ponovimo tudi pri izbiri cvetja za praznično mizo. Pomladni odtenki bodo razveselili vsakogar, ki se bo usedel za našo mizo.

 

velikonocne_dekoracije_pirhi

 

Izbiramo lahko med dražjimi ranunkulami ali med klasičnimi žlahtnimi nageljni, izbire je v tem času res na pretek.

 

velikonocne_dekoracije_pirhi

 

Cvetje, barve, pomlad in pirhi: velika noč je tu!

 

velikonocne_dekoracije_pirhi

 

Ideja in izvedba: PS, Kaja Podržaj

Foto: Klemen Brumec

Dom in Stil
29. mar 2015
spremenjeno 30. mar 2015

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...