Venčki iz španskih vetrcev – meringe

Tokratne okraske bomo delali v kuhinji, pekli bomo meringe.

 

 

 

Ko nam ostanejo beljaki, se navadno lotimo iskanja receptov, kako jih porabiti. Tokrat predstavljamo španske vetrce, včasih imenovane tudi meringe, ki smo jo za to priložnost nabrizgali v obliki venčkov.

 

Potrebujete

 

2 beljaka

200 g sladkorja

Po želji jedilne barve

 

 

Beljak stepete v sneg in po žlicah dodajate sladkor. Stepate še vsaj 5 minut, da dobite svetleč se sneg.

 

 

Po želji ga obarvate z jedilno barvo. Nadevate ga v vrečko za brizganje z zvezdnatim nastavkom in nabrizgate na papir za pečenje. Lahko si pomagate tako, da podenj daste list, na katerega narišete kroge.

 

 

 

 

Sušite jih v priprti pečici (v vrata pečice priprete kuhalnico) pri 100 stopinjah približno 3 ure, dokler niso venčki suhi.

 

 

 

Venčke obesite na vrvico.

 

 

 

 

Ideja, izvedba in fotografije: Mateja Dobravec

Dom in Stil
27. nov 2015
spremenjeno 9. dec 2015

Povezave


Kako naredimo čokoladno dekoracijo za sladice

Provansalska čokoladna pita

Piškotna škatla presenečenja s kokosovimi pralinami

Zasnežena pokrajina v kozarčku

Pena iz bele čokolade z malinami

Dišeče zvezde

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...