Enostavna kartonasta smreka

Manjša kartonska smrečica, ki jo postavimo tudi v otroško sobo ali pisarno.

Mlajši otroci so običajno zelo navdušeni, če si lahko v svoji sobi postavijo čisto svojo novoletno smrečico, ki jo seveda tudi sami izdelajo. Tale iz šeleshamerja je precej enostavna za izdelavo, pomoč odraslih bo potrebna le pri izrisu in mogoče rezanju kartonaste osnove za smrečico, otroci pa jo lahko nato okrasijo s poljubno vrvico ali ostanki volne.


Za izdelavo osnove smrečice potrebujete dva pravokotna kosa šeleshamerja poljubne barve.

 


Na eni od krajših stranic označite polovico njene dolžine in tako dobite enakokraki trikotnik, ki ga izrežete. Manjša kosa, ki ostaneta, prav tako uporabite, da dobite tridimenzionalno smrečico. Oba večja dela po sredini prepognete.Manjše trikotnike po sredini prepogiba zalepite z okrasnim lepilnim trakom. Enako storite pri drugi polovici smrečice, ki ju na koncu zlepite skupaj v celoto.

 
Na zunanje pokončne stranice smrečice s škarjami po dolžini naredite zareze (pribl. 4 na vsaki stranici), med katere nato napletate vrvico ali volno, ki bo našo smrečico še učvrstila in ji dodala volumen.

 

 


Končno smrečico lahko otroci po želji okrasijo še s raznovrstnimi okraski, npr. iz papirja, modelirne mase ali piškotkov.

 

Ideja in izvedba: Tjaša Brajdih

 

Dom in Stil
3. dec 2015

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...