Voščilnice

Za čarobne voščilnice potrebujemo malo spretnosti s škarjami in barvami.

Voščilnice, ki jih pripravi Vladka imajo vedno čaroben pridih. Veseli smo, da je postopek tokrat opisala za dominstil. Izdelovanje božično-novoletnih voščilnic je lahko zabavno za vso družino, pri tem pa bodo še zlasti uživali otroci. Mizo zaščitite s starim papirjem, pripravite pripomočke in zabava se lahko začne. 

 

 

Potrebujete: 

– rdeč in bel šeleshamer

– list iz stare knjige ali časopisa

– belo tempera barvo

– kos gobice za pomivanje posode

– rjavo blazinico ali rjavo tempera barvo

– lepilo in škarje

– umetni sneg ali bleščice

– smreke, avto, pentljo in napise, izrezane z uporabo šablon

če nimate šablon, poiščite podobne motive na internetu in jih natisnite

 

 

Rdeči šeleshamer formata A4 odrežite po dolžini na polovico ter prepognite tako, da dobite dve osnovi za voščilnico. Beli šeleshamer razrežite na manjše kartončke, ki bodo malenkost manjši od osnove, in jih pošteno premažite z lepilom.

 

 

Nato vsak kartonček posebej prilepite na izrezane strani iz knjige ali časopis in pustite, da se lepilo malo posuši.

 

 

 

Obrnite tako, da bo besedilo obrnjeno proti vam, nalepljeni kartonček pa na hrbtni strani. Na površino kar na debelo nanesite belo tempero in jo razmažite s kosom gobice za pomivanje posode. Za bolj grob videz z gobico tapkajte po površini. Nato pustite, da se posuši. Medtem ko čakate, si privoščite vroč kakav ali skodelico čaja in pripravite izrezke, ki jih boste uporabili.

 

 

 

Ko se posuši, obrnite na hrbtno stran in odrežite odvečni del potiskanega papirja. Najbolje je to storiti kar po robu nalepljenega belega kartončka. Znova vse skupaj obrnite in robove nacefrajte s konico škarij. Nato jih premažite z rjavo blazinico. Če te nimate, lahko uporabite rjavo tempera barvo in drugi kos gobice za pomivanje posode in nežno vlecite po robovih. Najbolje, da najprej poskusite na drugem kosu starega papirja, da dobite občutek. Osenčite lahko tudi rdečo osnovo voščilnice in robove tu in tam nežno potapkate z gobo in belo tempero.

 

 

Za okrasitev uporabite raznolike izreze, ki jih lahko naredite z uporabo šablon in rezalnika, kot je denimo Sizzix. Izreze pobarvajte ali izrežite iz raznobarvnih šeleshamerjev. Če teh pripomočkov nimate, boste podobne brezplačne motive našli na internetu.

 

 

Natisnite jih in izrežite. Lahko preverite tudi v bližnji ustvarjalni trgovini, kjer se že dobijo izrezi ali nalepke z božično-novoletnimi napisi. Za še bolj zimski in prazničen vtis nanesite na del kartončka lepilo, po njem posujte umetni sneg in pustite, da se posuši. Tako bo videti, kot da je na vašo voščilnico zapadel sneg in pobelil breg.

 

 

 

 

Poleg voščilnic lahko izdelate tudi listke za darila ali te nalepite na osnove voščilnic in tako dobite še eno različico. S svinčnikom si na papir narišite obliko listka in ga nato izrežite. Na vrhu naredite luknjo in skoznjo potegnite vrvico.

 

 

Motivi na voščilnicah in listku so izrezani s šablonami Najlepšega para in Rayherja.

 

Ideja, izvedba in fotografije: Vladka Skrbinšek, ustvarjalna skrinja 

 

Dom in Stil
8. dec 2016
spremenjeno 9. dec 2016

Povezave


Preproste novoletne voščilnice

Vazice - ideja za novoletno dekoracijo

Zelenje – zavijajmo darila z uporabo zelenja

Božični okraski iz naravnih materialov

Kako zaviti darila s pomočjo šiviljskih pripomočkov

Steampunk krašenje

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...