Krasimo s papirjem

Za hotel ali hišo z že tako usklajeno in barvito zbirko pohištva in tekstila priporočamo bele papirnate dekoracije, ki so lahko še vedno zelo elegantne.

Se spomnite tistih decembrskih dni, ko smo v šoli rezljali take in drugačne snežinke, delali verige iz papirja in okraševali učilnice? Za hotel ali hišo z že tako usklajeno in barvito zbirko pohištva in tekstila priporočamo bele papirnate dekoracije, ki so lahko še vedno zelo elegantne. V nadaljevanju vam bomo predstavili kar štiri preproste načine, kako prostor polepšati s tako vsakdanjim materialom, kot je bel list papirja.
 
 
Potrebujete:
veliko papirja
škarje
nit
lepilo
pisalo
 
Tokrat smo našo novoletno večerjo pripravili Pr govedarju. Za dekoracijo smo na mizo namesto pogrinjka položili izrezane papirnate snežinke in za začetek postregli z ljubkimi potičkami iz Le potice. Gotovo se še iz otroških dni spominjate, kako narediti papirnate snežinke, a naj vseeno ponovimo. List papirja poljubne velikosti in oblike (krog, kvadrat, šestkotnik ipd.) prepognite trikrat do petkrat. Nato s škarjami izrežite zgornje robove, da dobite vzorec na robu snežinke. Na koncu izrežite vzorce poljubnih oblik še na stranici, ki je bila nazadnje zapognjena, tako dobite vzorce na površini snežinke. Za luknjo v sredini snežinke pa odrežite špico prepognjenega papirja. Papir razgrnite in pred vami se bo razprostrla bogata papirnata snežinka. 
 
 
Za stropno okrasitev uporabite angele iz papirja, ki jih obesite na nitke. Angele naredite iz papirja, ki ga izrežete v obliki kroga. Krog zapognete, da dobite stožec ter ga zalepite. Izrežite še krila ter po želji še glavo. Na glavo lahko s preprostimi potezami narišete angelov obraz. Nato glavo in krila prilepite na stožec ter angele obesite na nitke.
 
 
 
Naslednja ideja, ki jo predlagamo, je takšna: iz papirja naredite različne tridimenzionalne like. Te naredite, tako da več listov papirja položite enega vrh drugega ter jih zapognete po dolžini. Nato liste razgrnite in čez zapognjeno črto napeljite nitko in jo zavežite, da bo dobro objela vse liste papirja. Te nazaj zapognite in jih ob robu izrežite. Dobili boste prikupne okraske raznovrstnih oblik, ki jih pritrdite na strop. 
 
 
Izdelava takih okraskov je čisto preprosta. Iz papirja izrežite poljuben motiv in ga obrobite s pisalom. Kakšen detajl lahko izrežete iz nove ploskve papirja, ki ga pritrdite na okrasek, ostale detajle pa dorišite s črnim, srebrnim ali zlatim pisalom. Papirnate okraske lahko pritrdite na venčke čistih linij ali na druge dekorativne elemente v restavraciji oz. na pohištvo. Mi smo izbrali motiv drsalk. Predlagamo pa še naslednje božične in zimske motive: sneženega moža, iglu, Božička, smrečico, cerkev, jelenčka Rudolfa, medenjake, bodiko, božično zvezdo, zvezdo repatico, hlevček in podobno.
 
 
Kdo bi si mislil, da lahko iz tako vsakdanjega materiala, kot je bel list papirja, naredimo tako elegantno dekoracijo za cel prostor.
    
 
Ideja in izvedba: Vesna Vogrin
Fotografije: Klemen Brumec

Dom in Stil
15. dec 2016

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...