Magnetna tabla z magnetki

Za domačo pisarno ali delovni prostor izdelamo magnetno tablo in magnetke.

Urejamo si delovni prostor doma. Naša domača pisarna potrebuje priročno površino za pisanje zaznamkov in pritrjevanje listkov. Odločili smo se za magnetno tablo in magnetke. Oboje izdelamo kar sami: na steni pobarvamo del površine s posebnimi barvami, iz fimo mase pa oblikujemo magnetke.

ureditev domače pisarne

Za magnetno tablo najprej zarišemo njeno obliko. Da ne bo vegasta, potrebujemo vodno tehtnico, svinčnik, merilni trak, krep lepilni trak in škarje.

ureditev domače pisarne

Na steni določimo mesto za tablo in  oblepimo njene načrtovane stranice  s krep lepilnim trakom. Da bosta spodnja in zgornja stranica vodoravni, si pomagamo  z vodno tehtnico. Za zaobljene vogale s škarjami izstrižemo loke.   

ureditev domače pisarne

Za magnetno tablo na steno najprej s čopičem nanesemo posebno podlago iz treh slojev.

ureditev domače pisarne

Površino  trikrat premažemo z magnetno barvo, 250 ml barve zadostuje za približno 0,4 m2.  

ureditev domače pisarne

Počakamo, da se podlaga dobro posuši, potem pa nanesemo še dve plasti barve za table. Ta magnetna podlaga in barva za tablo sta res čudovita iznajdba za popestritev marsikaterega kota v stanovanju!

  ureditev domače pisarne

Sedaj bomo izdelali še magnetke, s katerimi bomo pritrjevali listke s sporočili na našo tablo. Tokrat bomo izdelali oblak z debelimi dežnimi kapljami.

Potrebujemo:

ureditev domače pisarne

Fimo maso razvaljamo, z modelčkom za cvet izrežemo obliko oblaka. Malo ga sploščimo v vodoravni smeri. Potem izdelamo še nekaj solzic, če nimamo primernega modelčka za izrezovanje, si pomagamo s šablono iz papirja in z nožem. Robove pogladimo in like pečemo v pečici pol ure pri 110° Celzija. Ohladimo jih. 

ureditev domače pisarne

Na oblaček z akrilnimi barvami narišemo oči in usta in vse like prelakiramo.  Magnetke prilepimo z lepilom za les, na oblaček  damo dva ali tri magnetke.

ureditev domače pisarne

Tako, pa smo izdelali tablo in magnetke zanjo.

ureditev domače pisarne

Naš domači delovni prostor počasi opremljamo, manjkata le še senčnik za svetilko in preobleka za stol, da bo domača pisarna urejena in lepa.

Matejad
23. jul 2010
spremenjeno 29. jul 2010

Povezave


Ovitek za knjigo

Pisani krožniki

Blago kot slika

Senčnik za svetilko

Knjižna kazala s silhuetami

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...