Senčnik za svetilko

Za našo domačo pisarno ali delovni prostor izdelamo senčnik za svetilko.

Naš delovni prostor doma počasi dobiva vso opremo. V domači pisarni potrebujemo dovolj luči - da se bo senčnik ene od svetilk ujemal z drugo opremo, ga bomo preoblekli. Potem pa bomo preoblekli še stol!

Za svetilko potrebujemo primeren senčnik, izbrano blago, šivalni stroj in pištolo za vroče lepljenje.

Izmerimo senčnik: spodnji in zgornji obseg in višino stranske ploskve. Blago ukrojimo po obstoječem senčniku z dodatki za šiv ob strani in zavihka zgoraj in spodaj. Stranska robova sešijemo.

Blago nataknemo na senčnik in s pištolo za vroče lepljenje zalepimo zgornji in spodnji rob, kot vidimo na fotografiji - senčnik je izdelan in ga le še nataknemo na svetilko.

 Odločili smo se, da preoblečemo še stol, ki je že tapeciran, vendar je blago obrabljeno ali pa si preprosto želimo več usklajenosti v domači pisarni. Izberemo lahko enako blago, kot smo ga uporabili za knjižni ovitek, s čimer bomo dosegli zanimiv učinek.

Blago ukrojimo po merah stare prevleke in z dodatki za šiv. Prevleko sešijemo s šivalnim strojem. Nataknemo jo na stol, robove spodaj privihamo in jih na les pritrdimo s tapetniškimi žebljički.  Če nimamo tapeciranega stola, pa lahko izdelamo blazino za sedišče. 

Zdaj smo pripravili vse potrebno za  delovni prostor doma ali domačo pisarno in ostane nam le še najprijetnejše delo: prostor bomo opremili in dekorirali tako, da nam bo delo doma v užitek.

Matejad
25. jul 2010
spremenjeno 2. avg 2010

Povezave


Dekoriranje: Metulje smo ulovili v okvir

Šopek cvetlic za vsak dan

Domača pisarna - zgodba o uspehu

Ovitek za knjigo

Tisočere ideje za dom

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...