Ideja: gajba s koleščki in metuljčki

Stare lesene zaboje lahko uporabimo za shranjevanje, še uporabnejši bodo, če jih postavimo na koleščke.

Lesene gajbe ali zabojčki so zelo uporabni za shranjevanje v našem domu in vrtu, ideja o koleščkih jih naredi še bolj uporabne, z dekoriranjem pa polepšajo naš dom.

Ko smo pri starem očetu pospravljali skedenj, smo naleteli na staro leseno gajbo. Škoda bi jo bilo zavreči, saj je trdno narejena.

Leta so lesu dala nekaj meni tako všečne patine, zato sem se odločila, da ga ne bom prebarvala, ampak ga bom le okrasila  z metulji. Najprej pa je bilo treba gajbo  natančno očistiti prahu in pajčevin.

Odločila sem se za vzorec metuljev, vi pa poiščite ali si sami izdelajte šablono po svoji izbiri. Vzorec ustvarimo ga s šablono, gobico in akrilno barvo.

Na krožnik sem dala malo bele akrilne barve (vi lahko izberete katerokoli barvo ali kobinirate več barv) in jo potapkala z vlažno gobico. Šablono sem postavila na zaželeno mesto in z gobico nanesla barvo.

Postopek sem ponavljala, da sem ustvarila zaželeno število metuljev.

Ker se je dno gajbice že razmajalo in je les nekoliko strohnel, sta se moja moška pomočnika odločila, da ga utrdita z lesenima letvicama. Odžagala sta  dve letvici,  dolgi toliko, kolikor je široka gajbica.

Obe letvici sta privijačila z vijaki za les.

Da bomo gajbe lažje premikali, smo se odločili, da jih postavimo na koleščka. Bolj uporabna bi bila kolesca, ki se vrtijo v vse smeri, vendar so dokaj draga, zato smo izbrali enostavnejša in cenejša, saj bodo prav tako služila svojemu namenu. 

Mali in veliki mojster sta odmerila primerno oddaljenost od gajbičinega roba in kolešček privijačila.  

Mali mojster je vijake še utrdil s svojim vrtalnim strojčkom igračo.

Mojstra sta delo hitro opravila, jaz pa sem medtem premišljevala, kaj bomo shranjevali v gajbo: morda bi jo uporabili na terasi za shranjevanje lončkov in orodja za vrtnarjenje? Ali bi v shrambi vanjo zložili ozimnico? Kaj pa v predsobi, vanjo bi lahko dali gumijaste škornje in kolesarske čelade? V kleti je veliko orodja in pripomočkov, ki bi jih  morali pospraviti, kot so motike, kramp, cev za zalivanje ... Najbolje bo, da na skednju pobrskam za še kakšno gajbico.

Lesene gajbe ali zabojčki vedno prav pridejo za shranjevanje v našem domu in vrtu, s koleščki  jih lažje premikamo, z dekoriranjem pa postanejo še privlačne.

Matejad
29. avg 2010
spremenjeno 1. sep 2010

Povezave


Bratca s palačinkami - kuhanje je žur!

Magnetna tabla z magnetki

Trajnice - nasveti za vzgojo 10

Nalepke za marmelado in zvezke za šolo

Okrasne ploščice

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...