Dekoracije s ptički

Na gregorjevo se ptički selijo.

Dekoriranje naših domov se uglašuje s prihajajočo pomladjo. Gregorjevo je povezano z zaljubljenci, saj pravijo, da se na ta dan, 12. marca ženijo.

Po starem julijanske koledarju je Gregor, znan kot prinašalec luči, godoval na prvi spomladanski dan, ko se dan že zelo podaljša in sonce topleje sije. Svetnik je Gregor Veliki, rojen okoli leta 540 v Rimu in velja za idealnega papeža in cerkvenega učitelja. Ko so leta 1582 spremenili koledarski sistem z julijanskega na gregorjevega, se je gregorjevo premaknilo nazaj, zato ga sedaj praznujemo 12. marca in ne na prvi koledarski spomladanski dan.
 
Ptice so bitja, ki se imajo rade rade: ponekod se ženijo tudi na valentinovo. Vendar se na Slovenskem ptički najraje ženijo na gregorjevo. Pomagajmo jim z izdelavo obešanke!
 
 
 
Potrebujemo:
blago, pisan bombaž
polnilo za blazine
okrasne trakove
žičnat obešalnik, kakršnega dobimo v čitilnici
šivanko in nit
škarje
 
 
Po kroju izrežemo dele blaga tako, da pustimo nekaj mm (npr. pol cm) za šiv. Kroj je v naravni velikosti, dobite ga s klikom na tole povezavo.
 
Šivanje
 
 
 
 
 
Zašijemo zgornji del ptička, približno na polovici všijemo okrasni trak. Kjer so oznake na kroju, všijemo še spodnji del, ne pozabimo pa pustiti luknjo za polnjenje. Ptiče napolnimo s polnilom za blazine in jih zašijemo do konca. Po dve krili zašijemo skupaj in ju prišijemo na ptička. Z debelejšim sukancem zašijemo še oko.
 
 
 
 
 

 

Obešalnik s pomočjo klešč zvijemo v obliko ptičje hišice in nanj privežemo ptičke.
 
Tako, ptiči so pripravljeni za kljunčkanje v prihajajočih dneh – mi pa dekoracijo obesimo tja, kjer se nam pogled večkrat ustavi, da nas bo spominjala na naše ljube.

 

Matejad
4. mar 2010

Povezave


Ljubezen ob dramatično pogrnjeni mizi

Rdeče-beli stil

Prtiček s ptički

Dekoriranje: Metulje smo ulovili v okvir

Ideja: gajba s koleščki in metuljčki

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...