Adventni venčki – Cvetličarna Na ovinku

Adventni venček – kakšni so trendi v slovenskih cvetličarnah.

Obiskali smo cvetličarno Na ovinku v Radomljah. Z veseljem so nas povabili, naj se sprehodimo med njihovimi adventnimi venčki in drugimi cvetličnimi aranžmaji za decembrski čas. Opazili smo, da je letošnja prevladujoča barva bela v kombinaciji z naravnimi odtenki in naravnimi materiali.

 

 

Prvi venček je bil sestavljen iz jabolčnih rezin v kombinaciji z rdečimi jagodami in rdečimi zvezdicami, lahko pa jabolčne rezine posujete z želodi, zvezdastim janežem in rdečimi kroglicami, tokrat so namesto belih izbrali rdeče okrogle svečke.

 

 

Adventni venček s samo eno, tokrat kvadratno svečo, dodani so koščki brezovega lubja in bele bunkice, ki vnesejo svečan videz.

 

 

Okrogle bele svečke v kombinaciji z osnovo, narejeno iz rjavih vitkih vej, posuto z belimi zvezdicami, kot bi na venček padal sneg.

 

 

Koščkom lesa dodamo svetleč dodatek, zvedico, bunkico, perlice ... in imamo zanimiv in lep dekorativni element v obliki smreke, ki ga lahko postavite tudi  pred vhodna vrata ali na omaro v bivalni prostor.

 

 

Odkrili smo še majhen zanimiv novoletni aranžma, in sicer lončke, ki so oblepljeni z lubjem, vanje pa lahko posadite v decembrskem času priljubljene temno zelene rastline.

 

 

Veliko naravnih materialov v različnih oblikah kot osnova, kot glavni okrasek (brezovo lubje) ali celo kot podstavek za aranžma in iz lubja izrezani angelčki.  Kako malo je potrebega za eleganten doma narejen aranžma, hkrati pa lahko večino materiala za adventni venček naberemo v naravi. 

 

 

 

Zanimiva kombinacija so limonine rezine z zeleno osnovo, storžki in svetlečimi kroglicami. 

 

 

Limonine lupine postavimo v veliko stekleno posodo, dodamo svečke, srebrno žico in svetleče perlice. 

 

 

Simpatičen in primeren za majhne prostore je limonov aranžma.

 

 

Venčkom, oblepljenim z lubjem, dodamo kako okrasno zvezdo in okrasni trak, in že so pripravljeni, da jih obesimo na vrata ali steno.

 

 

 

Ne manjka niti tradicionalnih barv – rdeče-zelenih venčkov, ki jih lahko popestrimo z jabolki, majhnimi rdečimi kroglicami, storžki, želodi, cimetovimi palčkami in koščki lesa. Prepustite domišljiji prosto pot. 

 

 

 

Za konec še dve barvni kombinaciji: sivo-rožnata za vse, ki boste letos sledili trendom rožnate.

 

 

Zadnja kombinacija je bleščeče rjava: poudarek je na svečkah zanimivih oblik – od krogel do smrečic. 

 

 

Pri zbiri ali izdelavi svoje adventne kombinacije se prepustite domišljiji in intuiciji, če bo dekoracija všeč vam in vašim najbližjim, boste dosegli cilj. Uživajte.

 foto: Klemen Brumec
izdelava: cvetličarna Na ovinku, Radomlje

Dom in Stil
28. nov 2012

Povezave


Pekač za potico - adventni venček

Preprosti adventni venček

Adventni venec naravnost

Mali adventni venčki

Adventni venčki - čarobni svet Cvetje Ksenja

Adventni venčki - nabor idej

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...