Adventna dekoracija – Cvetličarna A.D.A. Opčine

Zelene, rjave in bele dekoracije v Cvetličarni A.D.A. na Opčinah

Obisk pri gospe Vivijani v cvetličarni A.D.A. na Opčinah je vedno posebno doživetje. K temu še dodatno prispeva njena lokacija v vasi, saj mora obiskovalec, preden pride do prodajalne, prečkati manjše dvorišče, polno čudovitih adventnih aranžmajev. Novoletne namreč gospa Vivijana pripravi šele po dvajsetem decembru. 

 

 

Simpatična ideja za vse, ki imate v bližnjem gozdu dovolj vej in nič snega: smrečice iz vej, okrašene z velikimi kroglami iz vate.

 

 

Zelo všeč nam je bila zeleno-rjava kraška tematika, naravni materiali, nabrani na kraških tleh – storži, leseni okruški – ki jim dodamo cimetove palčke različnih velikosti. Jabolka bodo poskrbela, da vaši pernati prijatelji ne bodo lačni.

 

 

Čeprav se vam zdi, da je lepše doma na toplem, vseeno pojdite v zdaj zares čarobni gozd in naberite naravne materiale, ki so vam posebno ljubi; če so všeč vam, bodo gotovo tudi vašim obiskovalcem.

 

 

Rjavi naravni toni so v kombinaciji z belo tudi letošnji trend, ki nas vodi nazaj k naravi. Storže lahko uporabite povsod, iz njih naredite venček ali ga le dopolnite. Na storže navežite trakove in jih obesite na vhodna vrata.

 

 

 

Rjave sveče so imenitne tudi brez venčka – lahko jih dopolnite s trakovi, storži in podobnim.

 

 

 

 

 

Kot vsak december niti letos ne manjkajo dekoracije  v rdeči barvi – dovolj je že, če lesenim naravnim okraskom dodate rdeče pentlje.

 

 

Ali preprostim rdečim svečam dodate storž, trak in kak manjši leseni okrasek.

 

 

Rdeči kotiček v cvetličarni A.D.A.: okraski so zelo preprosti, bele snežinke na rdečem lončku, rdeči gumbi na belih okrasnih loncih ali bela sveča v rdečem kozarcu. Res je potrebno zelo zelo malo, da običajni okrasni lonci zaživijo v prazničnem duhu.

 

 

Bela adventna dekoracija je elegantna in brezčasna, lepo se poda v poslovne prostore in tudi v naš dom. Z belimi dekoracijami si lahko pričaramo sneg tudi med štirimi stenami.

 

 

 

Upamo, da smo vam predstavili še nekaj novih zamisli, kako si v teh dneh polepšati dom. Potrebnega je namreč le malo truda in vaše decembrske dekoracije so lahko zelo podobne tistim, ki jih ustvarja gospa Vivijana.

 

 

Če boste v prihodnjih tednih na poti proti Krasu ali Trstu, se pa le zapeljite na Opčine, verjamemo, da vam ne bo žal.

 

 

foto: Tjaša Brajdih – Unikatiassha

 

Dom in Stil
2. dec 2012

Povezave


Adventni venčki – Cvetličarna Na ovinku

Adventni venčki - čarobni svet Cvetje Ksenja

Decembrski venček kot držalo za voščilnice

Pekač za potico - adventni venček

Preprosti adventni venček

Gumbi - ustvarjajmo venček

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...