Kvačkanje je trendovsko

Zanke, nitke in modna barvna paleta - kako do trendovskih izdelkov brez prevelikih stroškov.

Ročna dela so trendovska, kar priznavajo tudi vsi profesionalni napovedovalci modnih smernic. Popolnoma vseeno je, jih kupite ali jih naredite sami, kakovostni ročno izdelani izdelki so spet moderni. Modno je vse od pletenja, kvačkanja ali rezljanja lesa pa do oblikovanja gline ali katerekoli druge umetne mase. Celo velike blagovne znamke v svoje kolekcije vračajo izdelke z ročno izvezenimi vzorci. Veliko je k temu pripomogla finančna kriza in večja  brezposelnost, zelo pomemben dejavnik pa je gotovo tudi racvet ustvarjalnih blogov in pojav trgovinic, ki omogočajo prodajo doma narejenih izdelkov. Ustvarjanje je čedalje bolj priljubljeno, prav tako oživljanje rokodelstva in obujanje ročnih spretnosti, ki so jih naši stari starši dobro obvladali, mi pa pozabili.

Kvačkani izdelki so trendovski, tu ni dileme. Skvačkamo lahko marsikaj, ne samo ljubkih oblačil za otroke, kap in šalov za odrasle, temveč tudi dekorativne izdelke, kot so recimo girlande iz srčkov.

 

 

Kvačkane denarnice ┤izbirate med različnimi barvami in vzorci, tako je lahko vsako kreator svoje denarnice.

 

 

S kvačkanim ovojem lahko oblečemo konzerve in jih uporabimo kot vazo ali kot posodico za shranjevanje svinčnikov, škarij, pletilk in kvačk, pisal in podobnih drobnarij. Vesna iz sobezrazgledom je nakvačkala obleke konzervam in fancy denarnico. Kaj je lahko bolj trendovsko kot kvačkana denarnica v neonski rožnati barvi?

 

 

Kvačkani izdelki v prostor vdihnejo dodatno življenje, pa naj bo ta opremjen v slogu shabby chic ali v čistem minimalizmu.

 

 

Za naš dekorativni set vaz smo izbrali sivo barvo, oblekli smo konzervo in steklenico ter tako lepo okrasili naš kotiček. Steklenico bomo uporabili kot vazo in za popestritev dodali še papirnato rozeto. Za praznične dni lahko na nakvačkate tudi praznične vzorčke, zvezde, srčke ...

 

 

Kvačke v roke in nakvačkajte si dekoracijo za svoj najljubši kotiček. Oblečena konzerva se olično odreže tudi kot vaza, mar ne? 

 

 

V trendu ste lahko brez prevelikih dodatnih stroškov, kvačkanje je le ena od ročnih spretnosti, ki je v današnjem času dobila novo vrednost.

 

Izdelava in kvačkanje: Vesna – sobazrazgledom

Zvezki: Tejaideja

Foto: Klemen Brumec

Dom in Stil
25. jan 2013
spremenjeno 28. jan 2013

Povezave


Doma narejeno darilo - kvačkana zapestnica

Četrtkov odklop: a kvačkaš? Kvačknskala

Kvačkamo košarico za pirhe – z vrvjo

Pisano kvačkanje

A kvačkaš? Ja, jajca pa take ...

Ideje za počitniško ustvarjanje

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...