Podeželska dekoracija: domiselna skladovnica drv

Čudovita kmečka dekoracija, vredna postanka in posnemanja.

kmečka dekoracija skladovnica drv

Sprehod od Tolmina skozi Zatolmin do sanjavih Tolminskih korit je tik pred vstopom v Triglavski narodni park popestril pogled na prikupno hiško z ljubeznimi (pelargonijami) na oknih. Pa pred nami ni bila tipična posoška hiš(k)a, ampak je kmet domiselno zložil skladovnico polen za kurjavo. Saj veste, drva se pripravi dovolj zgodaj, da se dobro presušijo, in se jih zaščiti pred padavinami!

 kmečka dekoracija skladovnica drv

kmečka dekoracija skladovnica drv

Nekoliko naporno in dolgočasno opravilo je kmet spremenil v domiselno ustvarjanje hiške iz lesa. Ni se ustavil le pri strehi, vratih in oknih, ampak je dodal še naoknice s srčki. Za piko na i pa je v okna postavil lepo razcvetele pelargonije. Z malo domišljije se je trud pri zlaganju nekaj klafter drv spremenil v luštno popestritev že tako lepe pokrajine.

kmečka dekoarcija skladovnica drv

 kmečka dekoracija zložena drva

Tudi razmerja ustvarjalcu niso tuja, saj so »gradbeni« elementi primerno usklajeni med seboj. Posrečeno se je poigral z debelino polen in s smerjo njihovega zlaganja. Ta skladovnica drv bo še marsikomu navdih, kako iz nujne sestavine podobe lastnega doma ustvariti nekaj lepega.

Kmečka dekoracija skladovnica drv

kmečka dekoracija skladovnica drv

Ideja kar kliče po posnemovalcih ali novih ustvarjalcih, čeprav skladovnice drv niso več običajne niti ob naših domovih na podeželju - ne, marsikje gozd sili že na dvorišče, kuri se pa nafto! Morda bo recesija spet vrnila stara goriva v naše domove. Morda bo še kdo nujno delo dopolnil z ustvarjalnim presežkom.

kmečka dekoracija skladovnica drv

kmečka dekoracija skladovnica drv

Pazite: taka skladovnica bi bila prvovrsten kič, če bi stala tik ob hiši ali sredi ljubljanske Rožne doline. Tako jo hvalimo zato, ker stoji sredi kulturne krajine, na travniku ob sadnih drevesih – tam, kjer bi lahko pričakovali tudi pravo, ne le imaginarno hišo. Če pa imamo drva zložena tik ob svoji hiši, morda pod napuščem ali ob drvarnici poleg, potem se raje odločajmo za bolj stilizirane rešitve: igrajmo se z vzorci zlaganja ali morda ustvarimo kako abstraktno »poslikavo" z nekaj apna ali druge barve.

kmečka dekoracija skladovnica drv

Dom in Stil
29. avg 2010
spremenjeno 30. avg 2010

Povezave


Porcelanasti tulipani in svečke

Bratca s palačinkami - kuhanje je žur!

Rjavo pohištvo, fuj!

Vaze iz steklenic

Ploščice v kopalnici

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...