Potisk blaga s čisto svojim vzorcem

Tiskanje lastnih vzorcev na blago? Zamudno in packasto? Ne.

Izbira blaga in raznoraznih vzorcev je lahko zelo zelo naporna stvar. Sploh, ko pogruntaš, da v slovenskih trgovinah (zaradi znane majhnosti) ni velike izbire. Poznam kar nekaj ustvarjalk, ki se ukvarjajo same s tiskom svojega blaga in svojih vzorcev. Zadeva je zamudna, pa še znati moraš in ni nujno da si ročno spreten, če ti gre že digitalno ustvarjanje vzorecev, da ti bo šlo tudi tiskanje. Morda pa si le občudvalec lepih vzorcev, nisi pa spreten ne pri prvem ne pri drugem. Kaj potem?

Rahlo brskanje po spletu me privede do krasne rešitve, spoonflower. Izvirno idejo je dala kreativna žena enega od soustanoviteljev, onadva, IT frika, pa sta stvar speljala.  O čem govorim? O majhni tiskarni v Severni Carolini, USA,  spletnem naročanju svojih vzorcev na sedmih različnih vrstah blaga ALI izbire med desettisoči vzorci, SPOONFLOWER.  Zanimivo je, da ni minimuma pri naročanju blaga, pa tudi cene za mednarodno pošiljanje so sprejemljive. Stran je beta verzija, rok odpošiljanja imajo v teh dneh 8 dni, tudi zaradi precejšne reklame v raznih DIY televezijskih šovih po USA. Lahko si naročite samo vzorce blaga velikost 8x8 inch, kar bi bilo približno 20,3x20,3cm. Cena teh je 5USD, poštnina pa 2USD. Med FAQ odgovori so sicer dodali, da se cena poštnine na kos manjša, če je več kosov, vendar program pri naročilu tega ne upošteva. Nisem še preizkusila. Bom.

Tole so tedenski vzorci predzadnjega aprilskega tedna 2010.

 

Tole pa nekaj izdelkov:

 

Med brskanjem po vzorcih in izdelki sem naletela na Avstralsko oblikovalko tekstilnih vzorcev, Kristopher K, ki se je sodelovanja s Spoonflower lotila zelo profesionalno (če ostali kupci kupijo tvoj design, ti pripada 10% cene izdelka). Ko dobi potiskano blago iz njega izdela raznorazne izdelke (tudi zavese) in jih fotografira in reklamira. Fotografije so lepe, vzorce še bolj in njene ideje krasne. Uživajte.

Pullga
25. apr 2010

Povezave


Domišljija med krasnimi tekstilnimi vzorci

Barviti hišni tekstil

Blago kot slika

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...