Dobra ideja: vezeni stol

Reciklaža gobelinov na način Johana Lindsténa - upanje za slovenske stene!

 
Novo leto je neusmiljeno z nami in iščemo dobre ideje, ki bi nam pokazale svet z drugega zornega kota. Gobelini - priznajte, tudi vi imate doma kakega! Po možnosti delo trepetavih dekliških prstkov iz sredine sedemdesetih let, motiv: vezilja v črno-beli tehniki. Iz dna srca podarjeno pranonino umetninico, motiv: sončni zahod na Flamskem.  Ali ste celo sami izvezli Bralko, Jadrnico v nevihti, Zadnjo večerjo? Potem ste jih uokvirili ...
 
 
... in po četrt stoletja je čas za reciklažo. Da bi bilo celo vašemu rasnemu mačku pod častjo ležati na njem, zato da ga boste kvečjemu odvrgli v smetnjak? Preden storite to nepovratno, grešno dejanje, poglejte, kako jih je recikliral mladi  Johan Lindstén iz Stockholma.
 
Vezeni stoli: Sanje o idiličnem kraju
 

"Ure in ure, dneve in dneve, tedne in tedne, leta in leta so ženske starejših generacij prebile ob vezenju, da bi ujele idilične prizore. Mnoge so ob njih sanjarile,  da so del tega življenja  življenja z lepo rdečo kočo ob vodi in Bambi bdi nad njimi. Ti šivi in sanje so za večino ljudi pozabljeni in so jih zavrgli. Moji stoli  pa jih znova obujajo in  povzdigujejo te zapostavljene umetnine, obnavljajo  dolgo izgubljeno sentimentalno vrednost."  Dva iz ekskluzivne serije  vezenih stolov sta bila lani  naprodaj  v galeriji Pascale v Stockholmu, ali sta bila kupljena in za kakšno ceno, o tem splet molči.
 

Preden se nekateri bralci tega bloga v gnusu odvrnete od mladčevega ustvarjanja, poglejte še te stole.
 
 
Pa luči.
 
 
No, vidite, mulc, ki je sicer solidno izobražen oblikovalec, je čisto spodoben minimalist, ni pa imun proti čustvom, predvsem  pa ima zlato srce. Zato zna ceniti neštete ure vbadanja, da nastane ena taka srčkana slikca, kakršno imate tudi vi na steni - kaj boste z njo?
 
 
 

Dom in Stil
6. jan 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...