Krožnik in zemljevid

Porcelanasti krožniki z zemljevidi 20 mest, nagrajenci ASLA.

ASLA je oznaka za American Society of Landscape Architects, združenje krajinskih arhitektov Amerike, med letošnjimi nagrajenci  tega združenja pa so se znašli -  krožniki! Da,  prav ste prebrali, tudi krožniki. Izdelujejo jih pri notNeutral. Tisti, ki me berete leto dni, veste, da je to ena od mojih blagovnih znamk, h katerim se zelo rada vračam. Zemljevidi so nastajali s pomočjo več virov.

 

  Med drugim so ocenjevalci v obrazložitvi napisali, da ob večerji s temi  krožniki zlahka začnemo pogovor  o zgodovini, urbanizaciji in rasti mest, saj dvigajo zavest o vsem naštetem. Dodali so, da predstavljajo čudovito grafična upodobitev, so skladni, polni humorja, ustvarjalni in igrivi. Osupljiv dosežek!

 

Krožniki so v črni barvi z zemljevidi mest, narejeni so iz porcelana in so izšli v petih serijah. Prva serija, izhodna vrata,  predstavlja mesta,  ki imajo izhod v svet, celo na odprto morje: Los Angeles, Šanghaj, Berlin in Kairo. Druga serija predstavlja kulturo in kapitalizem, torej mesta, kjer se njun vpliv  najbolj pozna: Dubaj, Washington DC, New Orleans, Las Vegas. Tretja serija, spreminjajoča se glavna mesta, po mojem prostem prevodu, predstavlja mesta, ki niso več glavna mesta, pa bi si morda to zaslužila z vplivom, ki ga imajo: to so New York, Melbourn, St. Peterburg, Brasilia. Četrta serija, na kratko imperiji, vsebuje Rim, London, Mexico City in Tokio. Peta serija, vizionarska mesta sedanjosti in preteklosti, predstavlja Pariz, Chicago, Montreal in Mumbai.

Prihodek od dveh krožnikov je delno namenjen v dobrodelne namene. Ideja je genialna, s tem se strinjam, le barva ni moja najljubša, no, vsaj ne na krožniku. Kaj menite vi?

Foto: NotNeutral

 

Pullga
5. maj 2010

Povezave


Blazin, pladnji in torbe

Trendovsko oblikovanje na mizi

Nika Zupanc, dnevnik

Narobe svet iz keramike

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...