Laura Yeats: Les je lep!

Preprosto pohištvo in dekorativni kosi. Khm, božjastne cene.

 Laura Yeats iz Seattla dela pohištvo, sklede in vaze iz dreves in ne iz lesa. Poišče umrla drevesa, ki jih je uničilo vreme z nevihtami ali snegom ali pa človek. Vsepovsod čakajo nanjo, da jim da novo življenje, debla pa s svojo strukturo, grčami, linijami tako rekoč sodelujejo pri porajanju izdelkov. 

 


Svoje poslanstvo Laura Yeats drago ceni. Če bi moj oče tako drago zaračunal vse čoke izpod svojih rok, bi bilo bogat. Pa jih ni. Hočem reči, da je kdaj treba enostavne ustvarjalne posege znati najprej dobro izpeljati in dodelati (oblike, obdelave pa to), potem pa to še dobro zaračunati. Rezultat? Upam, da mirno ustvarjalno življenje.

 

 

Aja, Laura je po izobrazbi urbanistka, vendar ji je bilo po osmih letih dovolj papirologije in birokratiziranja. Zato se je naučila delati z lesom in leta 2000 odprla svoj studio v Seattlu. Zdaj poučuje druge, kako si izstružiti svojo skledo.

 


Tako kot je vsako deblo samosvoje, je tudi vsak Laurin kos pohištva nekaj samosvojega.

 

 

Tudi očetov obdelan hlod za posedanje pod lipo je bil nekaj posebnega. Nismo ga cenili – moral bi ga nam pošteno zaračunati! Kako boste pa vi izdelali svoj sedež ali klop - lesa je pri nas vendar dovolj!

Mirjam
3. feb 2011

Povezave


Hotel Vijolica, Kranjska Gora

Potisk blaga s čisto svojim vzorcem

Tikin svet: keramična lirika

Vrtni dodatki - doma narejeni

Reci lipa, reci modra, reci cvetje! Reci sir.

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...