Designers Guild: pomlad-poletje 2011

Nova kolekcija: napetost med pasteli in živimi barvami, mnogo grafičnih vzorcev in rož, skandinavski aristokratski navdih.

Tudi Designers Guild nove kolekcije za sezono pomlad-poletje 2011 snuje na mnogo pastelih: od odtenkov mrzlih voda preko barv peščin in kamna do barv svetlega mladega zelenja. S sencami v vsem spektru sive. Jih pa po svoje začini z močno fuksijo, čisto roza, ledeno in kobaltno modro, ta hudo vijoličasto. Hudo. Ker pa je to Designers Guild, pripelje še vzorce – naš naraščaj bi rekel: ni da ni. Črte so še najmanj v tej veliki zbirki. Potem je veliko grafičnih vzorcev, ki spominjajo na sladka petdeseta leta. Vzorcev, ki so navdih iskali v skandinavskih dvorcih in gradovih 19. stoletja. Vzorcev iz rastlinskega sveta: kdaj drobnih rožic, potem dreves in velikih zadržanih cvetov, dokler ne zažarijo ogromni šopki rož v vseh barvah.

 

Ko pregledujem slikovni material na spletni strani, kdaj zatisnem oči ob grozi, ki me spreleti, če si predstavljam te hude kombinacije in postavitve v povprečnem slovenskem stanovanju, hiši. Pa ustvarjalci zatrjujejo, da letos ob vsej eleganci še stavijo na preprostost. Ajej!


Vendar: pri njih se lahko učimo, kako začiniti te naše interierje. Bog ne daj (in stanje na vašem tekočem računu), da bi si naenkrat omislili vse po spisku: tapetniško blago, tapete, zavese! Če pa preoblečemo star kavč v očarljivo blago z vzorci iz 50. let ali eno steno žrtvujemo za tapete, zna biti učinek prav poživljajoč.

 

 

Te zadnje slikce so pa sploh hude. Razkoš na razkoš. Če imate slučajno doma dvorec, si jih poglejte, vendar bo čisto v redu, če ostanete samo pri gledanju.

 


Aha, še to: podjetje Designers Guild je leta 1970 ustanovila Tricia Guild, ki mu še vedno načeluje kot kreativna direktorica, brat Simon Jeffreys pa ima čez posel. Je eno vodilnih podjetij za hišni tekstil, od zaves do tapetniškega blaga, posteljnine in brisač. Izdeluje tudi tapete, pohištvo, barve in dodatke za dom, ki so na voljo v 60 državah po svetu. Sodeluje z Ralphom Laurenom, kolekcijo pa je zanj oblikoval tudi Christian Lacroix. Če boste to pomlad vandrali v London, pojdite v trgovino na Kings Roadu! Zelo velika je in vedno se da najti kaj luštnega po bolj ugodnih cenah. Kakovost blaga je visoka, uslužbenci po angleško prijazni. So pa izdelki Desgners Guild na voljo tudi v Sloveniji – po naročilu.

Mirjam
8. mar 2011

Povezave


Lacroix za Designers Guild

Spomladanske barve na hišnem tekstilu

Spomladansko cvetje na vratih

Vrt v lončkih 17: Drevesa in grm

Reci lipa, reci modra, reci cvetje! Reci sir.

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...