Ogledalce, ogledalce, povej: Huw Griffith

Ogledala iz 19. stoletja z novo lepoto, predelano pohištvo in tako naprej ...


Kljub razgledanosti, luknjičasti kot švicarski ementalec, sem bila prepričana, da Huwa Griffitha pa poznam: to je ja tisti valižanski igralec iz Ben Hurja. Res je. Ampak tale Huw Griffith, ki ga danes predstavljam, je mlajši in ne nastopa na odru in v filmih. Ukvarja se z obnavljanjem in predelovanjem pohištva, opremljanjem lokalov, z umetnostjo.

 


Vendar tudi on po svoje interpretira svet okrog sebe. Denimo nabere ogledala iz 19. stoletja, jih obdela – in ja, potem so to ogledala kot iz Sneguljčice, kot iz Alice, kot iz Storžkovega popoldneva, če se ga spomnite.

 

 


Kakorkoli, zelo primerna ogledala za utrujena jutra: ko se pogledamo vanja, namesto sračjega gnezda na glavi zagledamo težke magnolijine cvetove - oh, lepe smo!, podočnjake prekrijejo srobotovi cvetovi – hura, čudovit dan bo; stara, utrujena oblačila prekrije čarobni gozda –ja, to! Tudi pohištvo, prelepljeno s tapetami iz 40. let prejšnjega stoletja, prijazno prekrije sivino delovnih dni. Skratka, resničnost se predela v nekaj bolj fantastičnega, doda se ocvetličen rob pogleda, pa bomo preživeli v tem krutem, umazanem svetu.

 


In kako se doseže tak učinek? Hugh ogledala in kdaj tudi okvirje prelepi s starim pohištvenim tekstilom. Kaže, da je obojega, starih ogledal in blaga, na Otoku dovolj …
 

Mirjam
15. mar 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...