Dalije in krizanteme: tako jih dela Lorna Syson

Oblikovalka tekstila in njene rože iz blaga - enostavna ideja, veliki cvetovi!

 

Če me že vprašate, na kaj vedno znova padam, bom priznala: na blazine (poleg keramičnih skodelic. In okvirjev za slike. Sveč. Papirja za zavijanje … Ženska, dovolj, preden prideš do pikantnejših padanj!). In če vas zanima, strast do okrasnih blazin delim z moškim podmladkom v družini – vendar se ta različno izraža. Medtem ko jaz cenim njihovo lepoto in očarljivost, fantje pravijo, da je to mega pripomoček za ravs ali grajenje trdnjave.
 

 

Če se bom dokopala do blazin, ki jih ustvarja Lorna Syson, britanska oblikovalka tekstila, mlatenje z njimi odpade. Najprej zato, ker so čisto predrage za mikastenje. In potem zato, ker Lorna ustvarja tako očarljive reliefne strukture, da bi jih človek postavil na častno mesto na kavču in potem kar gledal, gledal …

 


Lorna Syson je po diplomi na univerzi Loughborough sodelovala z različnimi modnimi kreatorji in hišami, od Diane Von Furstenberg do Peachoo and Kresbery, Next in Topshop. Pred dvema letoma pa je ustanovila svojo firmo Lorna Syson Textiles in začela izdelovati naravi prijazno kolekcijo modnih dodatkov in dodatkov za dom. Najboljši materiali - volna, svila, račje perje – maroški navdihi, očaranost nad strukturo dalijinih in krizanteminih cvetov, poznavanje tiska na blago in veliko rezanja in šivanja – pa nastanejo take očarljive blazine z reliefnimi poudarki, veliki cvetovi za na steno in potiskane blazine. Če ste okoljsko ozaveščeni: izdelki imajo nevtralen ogljikov odtis, kar pomeni, da njihova izdelava ne škodi okolju.

 

 

 

En takle cvet na steni je sestavljen iz neštetih cvetnih lističev, ki se organsko manjšajo proti središču, tako da ustvarja perfekten posnetek pravega cveta.

 

 

Fantje, to so blazine za gledat in ne za mlatit!

Mirjam
22. mar 2011

Povezave


Svetila v pastelnih barvah

Pomlad, risbe in naše osvežene stene

Fotografiranje notranjih prostorov

Lepše kot doma?

Skleda za sadje

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...