Podeželski šarm za urejeno gospodinjstvo

Gemma Comas je posnela novi katalog za Garden Hill - brezčasni hišni tekstil in pasteli!

 

Gemma Comas je kot fotografka sama po sebi vredna velike pozornost – je mojstrica lirizacije vsakdanjih stvari, toda tokrat poglejmo nekaj njenih bolj »profanih« posnetkov: za ameriško firmo Garnet Hill je posnela nov katalog. Objavljamo nekaj fotografij iz njega.

 


Garnet Hill je dobrih trideset let staro podjetje, ki sta ga ustanovila Grant Dowse in Pegge Kirschner. Med bivanjem v Evropi sta se navdušila nad angleško flanelo. Ko sta se vrnila v ZDA, sta začela s firmo v spalnici in na kuhinjski mizi. In uspela.

 

 

Poleg oblačil sta na voljo hišni tekstil in pohištvo – stil je tak zadržan, za ameriški višji srednji sloj, ki hoče biti malo podeželski, pa ne preveč. Za tiste dame, ki z nostalgijo mislijo na omare brisač in predalnike rjuh v nekdanjih gospodinjstvih, toda da bi same prešile ogrinjalo, ne, to pa ne, one imajo denar, da to zanje naredijo drugi! Kar znamki še manjka, da bi me prepričala na svoji spletni strani, ustvari Gemma Comas s svojimi fotografijami. Ko bom kje v rovtah imela svoje zatočišče, bom poiskala take trpežne, na videz asketske rjuhe, kot jih ponujajo - naši Mateji pa bom kupila pikčasto kopalniško zaveso. 

 

Mirjam
10. apr 2011

Povezave


Mi smo za pike in pikice ...

Človečnost bivanja

Barvite velikonočne voščilnice

Velikonočna dekoracija: pisani kornetki presenečenja

Vrt v lončkih 25: Kaj še cveti zgodaj spomladi

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...