Nika Zupanc v Milanu 2011

Kolekcija Selfdiscipline naše uveljavljene oblikovalke bo na ogled v Spazio Rossana Orlandi

 


Naša oblikovalka Nika Zupanc je že navdušila na tednu oblikovanja v Milanu, letos se vrača z novo kolekcijo, naslovljeno Selfdiscipline. Od 12. do 17 aprila 2011 je razstavljena v Spazio Rossana Orlandi.

Nika Zupanc se spet posveča vsakdanjim, že tolikokrat oblikovanim in preoblikovanim predmetom, tokrat opremlja pisarno. Spet jih olupi do njihovega bistva, da jim lahko pridruži materializirane asociacije, ki iz navadnih stolov, svetilk in miz ustvarjajo elegantne kose. Prva misel ob pogledu na kolekcijo je zato brezčasnost. Druga misel: mojstrska brezčasnost. Drobni humorni poudarki delajo kose še lepše – in tako ženske.


Raziskovanju samodiscipline se posveča z minimalističnimi kosi, ki spominjajo na samostansko askezo. Izbira minimalizma po njeno nas nagradi s trpežnostjo in dodelanostjo, tako da nas bodo predmeti lahko preživeli. Belo in črno, njej ljubi barvi, dopolnjujeta petrolejsko zelena in medeninasta – se spominjate starih pisarn s fascikli in medeninastim okovjem na pohištvu? Najbolj opazni so harmonikasti rastri, ki nas spomnijo na stare mape, vendar jih preraščajo in dobivajo nove vlogo – lahko nadomestijo predale ali zakrijejo mehanizem pisarniškega stola. Še mična medeninasta kolesca, pa dobimo Nikino interpretacijo delovnega prostora – po minimalistično, vendar ne omejujoče, po žensko, vendar ne frfotavo.

 

Kolecija Selfdiscipline

 

Svetilka Pompon

 

Stol Homework

 

 

Miza Homework

 

Omara Homework

Mirjam
12. apr 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...