Četrtkov odklop: Narisano!

Charlotte Mann in njene risbe v naravni velikosti na steno - morda je začela kot otrok s čačkami?


Charlotte Mann riše tam, kjer so nam mame prepovedale: po stenah. Ne slika, riše. S črnim pisalom ustvarja na belih zidovih skice v naravni velikosti in tako rekoč izničuje pomanjkljivosti prostora: če ni oken, jih nariše; če je razgled skozi okno dolgočasen, ustvari še eno okno, ki se odpira v bujno zelenje; če manjkajo slike po stenah, jih ustvari; ni tapet in zaves? – ni problema! So že narisane. Pohištvo se tudi lepo namala na stene, ne pa da dela gnečo v prostoru. Njene freske so polne podrobnosti in detajlov, stene pa so kdaj ogromne, zato Charlotte pomaga ekipa.

 

 

Charlotte Mann je umetnica, pravzaprav modna oblikovalka iz Londona. Toda ko je porisala ozadje za modno revijo Petra Jensena leta 2007, so si podobno porisane stene zaželeli mnogi tako za doma kot za javne prostore. Oblačila je Charlotte postavila na stranski tir in začela risati. Sicer pa ustvarjalka prihaja iz zanimive umetniške družine – njen oče je znani slepi britanski slikar Sargy Mann.

 

 

 

Preblisk: naš naraščaj bo danes popoldne risal. Po stenah. Tam, kjer bi že nekaj let morale viseti slike, pa jih kar ni. Morda se bo obneslo …;)

Mirjam
2. maj 2011
spremenjeno 5. maj 2011

Povezave


Nedeljska inspiracija

Lutke z zgodbo

Regratova poroka

Ideja: pirhe okrasimo s silhuetami

Izdelajmo domače žige

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...