Fotonavdihi za dekoriranje hrane ...

... in iskanje barvnih palet za dom! Na način Julie Hoersch.

 

Čudna so pota Gospodova iskalnikova. Na nemško fotografko Julio Hoersch sem naletela, ko sem skupaj s šolarjem iskala slikovni material za zobato kolo ali nekaj podobnega. Potem pa klikneš na prvo sličico, pa na njej podobne - in deset klikov stran si že na svojem omiljenem gospodinjskem področju!

 

 

Odslej imam njeno stran shranjeno med svojimi priljubljenimi in kdaj   grem k njej po navdihe. Julia ima tako kuharsko kot fotografsko znanje, zato imam najraje njene fotografije jedi. Posebno kadar se ura bliža dvanajsti ... Posebno kadar postajam lačna ... Tokrat si privoščimo nekaj sladkega na rožnato-belo-modro pastelno temo.

 

 

S praktičnogospodinjskega vidika je njen način dela in dekoriranja hrane tak, da se zlahka zgledujemo in kaj podobnega postrežemo tudi doma. Če mene vprašate, bela strjenka z jagodičjem že ni zapletena: vzamemo jogurt, malo sladkorja, limonove lupinice in soka in želatino, zmešamo, za pregreho primešamo še skodelico stepene smetane, ohladimo, zvrnemo na krožnik in natresemo okrog jagodičje - njegova sezona se že začenja. Dodamo še melisino vejico za poživitev. Da pa strjenka res tekne, vzamemo rožnat krožnik in rožnato potiskan prtiček - ker jemo tudi z očmi. To Julia Hoersch dobro ve.

Mirjam
18. maj 2011

Povezave


Svetila v pastelnih barvah

Jagode na mizi

Ovitek za knjigo

Ideje za piknik drugače

Artičoke do nazga

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...