Četrtkov odklop: hecni svetovi

Tom Schamp je ilustrator - prijazne in hecne upodobitve!

 

Tom Schamp je belgijski slikar in ilustrator, njegove slikanice za otroke so zelo priljubljene in tudi prevajane, oblikuje pa tudi plakate, razglednice, igrače.  Po diplomi na bruseljski visoki šoli za umetnost in oblikovanje je študij nadaljeval v poljskem Poznanu, kjer je začel veliko eksperimentirati z različnimi tehnikami in stili. Zdaj je prepoznaven po svežem humorju in nadrealističnem dotiku, ki ga Belgijci gojijo od Renéja Magritta naprej. Z živopisnimi akrilnimi barvami   otroško  igrivo upodablja ta naporni svet in mu daje prijazen obraz.  

 

 

Njegove ilustracije so mi na poseben način blizu -  kot da v njih  najdevam nekaj izgubljenega sveta slovenskih ilustracij v 60. in 70. letih,  na primer ilustracij Lidije Osterc, da -  na te me spominja.  Ne le da je sentimentalno oziranje v petdeseta in šestdeseta leta zdaj tako zaželeno, ta svet je še uravnovešen v sebi in ni nevaren, živčen in ubijalsko hiter. Zato imam rada Toma Schampa.   


 

 

 

 

Mirjam
16. jun 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...