Mojstri za les in ostanke

Hedzel Hunt: kaj vse lahko delamo iz lesa - dobre ideje!

 

Hendzel & Hunt

je mlad oblikovalski studio iz Južnega  Londona, ki se ukvarja z manufakturno proizvodnjo pohištva in reciklažo, pa še kako stanovanje opremi. 

 

 

Gonilni sili sta Jan in Oscar. Jan Hendzel je bolj zavezan tehniki, Oscar Hunt se posveča oblikovanju.

 

 

Made in Peckham se imenuje serija pohištvenih kosov, narejenih iz odvrženega lesa, ki stta ga oblikovalca nabrala v svoji soseski. Oblikovalca sta ustvarila privlačno kolekcijo miz in  klopi, kjer lesni ostanki dobijo novo dušo in ustvarjajo bogato teksturo. 

 


Jan Hendzel  in Oscar Hunt obvladata stare tesarske in mizarske tehnike in z lesom delata spoštljivo. Tudi iz starih industrijskih palet lahko nastanejo uporabni stoli s prepričljivo zasnovo.

 

 

Najprej zibelka, potem gugalnika. Ali nasprotno.

 

 

Kuhinjsko pohištvo je izdelano za londonski  penthouse. Vanj je vdelana 200-letna francoska hrastovina, ki daje kuhinji poseben značaj.

 

 

THE CHALLENGE: navdih je bila stara industrijska dediščina, nastali pa so različni avdiokosi. Ta gramofon je prelep okrasni kos.

 

Ker ustvarjalca črpata iz zamirajočega obrtniškega znanja, so njuni pohištveni kosi sestavljeni brez vijakov ali žebljev. Eleganten predalnik, kajne?

 

Mirjam
21. jun 2011
spremenjeno 27. jun 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...