Ikea - ideje za preoblikovanje

Ikeino pohištvo velikokrat doživi prenovo.

Nekaj preprostih idej kako lahko obogatimo Ikeino pohištvo. Na spletu najdemo kar nekaj blogov, skupin, kjer posamezniki objavljajo svoje prenove pohištva kupljenega v Ikei. Nekateri se tega lotijo s skrbnim načrtovanjem, ker le tako pridejo do pohištva, ki je točno tako, kot si ga želijo, drugi to naredijo čisto slučajno. Blog Ikea Hackers je daleč najobširnejši vir idej.  Verjetno nabolj znana predelava ikeina pohištva sta polovici stolov, ki služita kot odlagalna površina v spalnici.

 

 

V današnjo objavo sta me prepričali naslednji mizi. Prva Ikea miza je z veliko brušenja in lepljenja koščkov lesa postala prava lepotica. Najprej fotografija "prej":

 

 

Mizi je lastnica dodala novo delovno površino, tako da je koščke lesa polepila po delovni površini v vzorec parketa, jo kar nekajkrat pobrusila in prebarvala. Poskrbela je tudi za predale in nosilno nogo - vse je prebarvala v belo in dodala predaloma kljukici v obliki levjih glav. Rezultat - čudovita miza.

 

Vir blog timberandlace.

 

Naslednja miza je do svojega blišča prišla z barvanjem. K njenemu sedanjemu izgledu izdatno pripomore drzna barva stene ter živo rumena svetilka.

 

 

Lastnica je kupila navadno Vika mizo, z leseno delovno površino in kovinskimi nogicami.

 

 

Oba dela mize je prebarvala, delovno površino z belo barvo, vse nogice v zlat odtenek.

 

 

Končni izgled predelane mize - sploh ni slabo.

 

 

vir: blog Birdhouse

Ikeino pohištvo je primerno za predelave, saj nas v primeru neuspeha ne udari močno po žepu. Hkrati omogoča spretnim prstom  res pester izbor rešitev, zlahka iz stola naredimo obešalnik, iz puste Ikeine mize lepotico. Ste se tudi vi lotili česa podobnega? Veseli bomo vaših prispevkov.

Pullga
4. jul 2011

Povezave


Modra terasa

Kavč iz ostankov

Barve v domu

Hiše na drevesu

Turistična kmetija Breg

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...