Hiša iz kock

Z lastnimi rokami do lepo opremljene hiše.

Avtorica bloga Brick house Morgan prenavlja svojo "hišo iz kock". V resnici je to hiša zgrajena sredi prejšnega stoletja iz opek in cementa, ki jo Morgan skupaj z možem prenavlja počasi, z malo denarja in toliko več lastnega dela.

 

 

Njen blog spremljam zadnja tri leta. V tem času je Morgan na hiši spremenila, dokupila (in kasneje spet spremenila) marsikaj. 

 

 

Generalno je prenovila večino prostorov, na blogu pa ne piše samo o večjih spremembah, temveč tudi o drobnih dilemah in procesih izbiranja detajlov kot sta kljuka na vratih ali lestenec v jedilnici. 

 

 

Včasih dobim občutek "saj ni res pa je" - hišo prenavlja zelo počasi in vsako odločitev večkrat pretehta. V procesu  izbiranja malenkosti si pomaga tudi s fotografijami drugih stanovanj. Tako idej ne zmanjka, a včasih ji na poti stoji previsoka cena. So bili trenutki, ko sem se ob prebiranju njenega bloga prav oddahnila - končno je nakup detajla opravljen, gremo naprej z obnovo.

 

 

V njeni hiši je res ogromno dobro premišljenih dodatkov, vendar po daljšem času vidiš, da je mnogo nakupljenih stvari prodala naprej in jih nadomestila z novimi. Pri nas ponavadi obtičimo z nakupljenim, ali pa stvar zavržemo. Preprodaja rabljenih stvari sicer raste, a še zdaleč ni tako razširjena kot ponekod drugod po svetu.

 

 

Vse skupaj na koncu vodi v zanimivo opremljeno hišo s kosi iz 50-70 let prejšnega stoletja. Večina jih je nakupljenih v trgovinah z rabljenim pohištvom, ebayu ali v etsy trgovinah z vintage izdelki.

 

 

Na zunanjost ni pozabila, našli boste precej zanimivh prispevkov na temo "naredi si sam". Daleč najbolj zanimiva je izdelava domačega kurišča.

 

 

O prenovah raznih miz in klopi ima veliko prispevkov. Končni izdelki imajo dobre lastnosti saj so uporabni, zanimivi, solidno narejeni, dobro izgledajo in so poceni pridobljeni. Primer francoske klopi:

 

Brick house je blog, kje se piše o zelo ozki temi, obnovi točno te hiše. Vendar je blog  podprt z lepimi fotografijami, nasveti in zanimivimi zgodbami. Ne manjka izvirnih in poceni rešitev. Priporočam.

Pullga
18. jul 2011
spremenjeno 26. jul 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...