Četrtkov odklop: svinčniki. Izrezljani.

Vsak zna s svinčnikom ustvariti umetnino - umetnino iz svinčnika naredi pa Dalton Ghetti.

Na prvi šolski dan je v naši hiši najpomembnejša pridobitev šilček na baterije. Po mnenju naraščaja. Se zdi, da bodo barvice in svinčniki hitro prekratki, pa ne od umetnij na papirju …
 


Dalton Ghetti, ki je po rodu Brazilec, živi pa v ZDA, s svinčniki ne dela umetnin, ampak svinčnike spreminja v, no ja, umetnino. Ali umetnijo, ker, priznajte, nekaj spretnosti in potrpežljivosti je pa že treba, da človek iz grafitnega vložka v navadnem svinčniku izrezlja vijak, ključ na obročku ali bingljajoče srce. No ja, kdaj uporabi tisti široki tesarski svinčnik … ker je po poklicu tesar.

 


Potem previdno rezlja z majcenimi orodji majčkene skulpturice. Si predstavljate, rezlja jih iz tiste milimeter, dva ali tri široke grafitne sredice! Pomaga si z britvico in iglo za šivanje, najraje pa ima tesarske svinčnike št. 2. Menda da je delo hudo dolgotrajno, pa še marsikateri podvig se konča z zlomljeno konico. Tako meditativno početjece. Ljudje so najbolj presenečeni nad mojo potrpežljivostjo. Kajti dandanes vse hoče biti hitro, hitrejše in še hitrejše,« pravi Dalton. Končnih izdelkov ne prodaja, ampak jih podarja prijateljem.


Eden od zadnjih podvigov je serija 26 svinčnikov, iz katerih je izklesal abecedo. Sličico podarjamo našim šolarjem in z njo nauk: Vaja dela mojstra – če mojster dela vajo.

Mirjam
1. sep 2011

Povezave


Četrtkov odklop: Japonec. Kot otrok.

Četrtkov odklop: izrezljani listi

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...