Četrtkov odklop: Mrčes

Fotograf Dawid. Njegove fotografije metuljev, hroščev in podobne gomazni. Žuželk.

 

Tokratni četrtkov odklop namenjam Davidu. Ker vedno znova počepa k žuželkam in jih dolgo opazuje. Ker nas opozarja na fine vzorce na njihovih krilih in neverjetne sposobnosti  premikanja. Ker nam vedno znova zastavlja vprašanja, na katera ne znamo odgovoriti: je to tenčičarica? Ali kačji pastirji tiste  reči res počnejo kar v zraku? Koliko uši pojejo pikapolonice na dan in koliko na leto? Ali strigalica leti? A govnač smrdi in zakaj in ali ga ptice jedo? Ali njim ne smrdi? In kako je to s pikami pri pikapolonicah? On da je videl tudi tako z 12 pikami ...

 

 

David, ne ločim tenčičarice od neštetih drugih žuželk, ki letajo ob Gradaščici, in pojma nimam o intimnem življenju kačjih pastirjev, različno število pik na pikapolonicah pa si razlagam z modo. Zato pa ti podarjam tokratne portrete žuželk. Posnel jih je DAWID.

 

 

Saj ne, da druge Dawidove fotografije niso všečne, všeč mi je njhova zvedenost na bistvo, nobenih obrobnih podrobnosti, samo grafična poigravanja. Te žuželke pa so hkrati pričevalne in, ja, glamurozne.

 

 

Dawid je pogledal Dawidove fotografije, rekel hvala  - in vprašal:  kaj je v bubi? A je tisti temni metulj lastovičar? Zakaj je tista žuželka podobna listu? ... Uf!

Mirjam
15. sep 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...