Klasičen švedski navdih

Ideje, ki jih nudi klasičen švedski design.

Svenskt Tenn - trgovina v Stockholmu z dolgo tradicijo, ki sega v leto 1924.  Držijo so preverjenega recepta elegantnega pohištva, ki ga poudarjajo z močnimi vzorci na tekstilu in ostalih dodatkih. Vedno znova najdem navdih za kombiniranje različnih barv in vzorcev v njihovih reklamnih fotografijah. 

 

Oranžne blazine za sive meglene dni.

 

 Srebrni dodatki pridejo najbolj do izraza na pisanem ozadju, ki ga tapete omogočajo.

 

 

Temnim prostorom dodajo svoj lasten šarm pisane tapete. Razbijejo monotonost prostora. Poleg tega imaš občutek, da se boš usedel na cvetlični travnik, ne le na leseno klop.

 

Ko smo že pri pisanih ozadnjih, zelene zavese v kombinaciji s stoli.  

 

 

Pisani kavči, z velikimi močnimi vzorci, popolnoma spremnijo izgled stanovanj, ki so sicer polna rjavega dolgočasnega ali retro pohištva. Rešitev,  ki jo pri nas redko vidimo.

 

 

Kdor pa ne želi imeti v stanovanju pisane sedežne garniture, ki je včasih lahko premočen kos pohištva, poleg tega se je hitro naveličamo, potem so blazine, prava rešitev.

 

 

 

Blazinam lahko menjamo prevleke glede na letne čase, naše razpoloženje ...

 

 

Barvno paleto dnevnega prostora lahko preprosto menjavamo. Ustrezne in barvno usklajene zavese le še dopolnijo naš prostor. Zelo svetel prostor so spodnje blazine zmehčale in mu dodale toplino.

 

 

Spalnica  -  tukaj so izbrali nežne barve za mirne noči.

 

 

Dekorativne svetilke so  eden od dodatkov, ki jih skandinavci veliko uporabljajo, pri nas niso pogoste. Veliko majhnim izvorov svetlobe pričara našim domačim prostorom vzdušje domačnosti, intimnosti, udobja.

 

foto: arhiv Svenskt Tenn

 

Meni  pomenijo fotografije na straneh skandinavskih trgovin nekakšen virtualni raj oblikovalskih revij. Resda ne morem priklicati šelestenja listov, ampak vse kar je na dosegu oči,  z lahkoto dobim nove in nove ideje za moj dom.

Pullga
13. nov 2011

Povezave


Decembrski navdih po skandinavsko

Zavese spira - dekoracije za praznike

Tekstil z novoletno božičnimi vzorci

Moško zavijanje daril

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...