Omarica

Predsoba brez omaric za čevlje in odlagalne površine za ključe ni predsoba.

Omarice za ključe, odlagalne površine za denarnice, šale, rute, kape, rokavice in torbice, omarica za čevlje ... pohištvo, ki ga potrebujemo v hodniku ali predsobi. Ko pridemo domov, radi na hitro odložimo vse zgoraj našteto. Pri nas imamo poleg odlagalne površine res velik predal, kamor »pospravimo« vse našteto, ko so obiski pred vrati. Hej,  priznam, da me vedno bolj veseli in zanima kombiniranje starega in novega. Ko sem iskala nove informacije in ideje, sem naletela na nemško prodajalno/mizarstvo SchubLaden (predali),  katere gonilna sila je Franziska Wodicka. Stare predale uporabi pri izdelavi novih omaric ali bolje rečeno uporabnih poličk. Idealna kombinacija za nas: predal na steni, kamor odložimo, karkoli že imamo v rokah, ko pridemo domov.

 

Barvne kombinacije so pri nekaterih izdelkih malce preveč divje za moj okus, je pa ideja čudovita, toda cene so … hm ... nekje na nebu. Verjamem, da so stari predali zaradi svoje zgodovine res iskano in redko blago, česar denimo pri nas ne znamo vedno ceniti. Res pa je, da težko kupiš nekaj s štirimestno številko, če se komaj prebiješ skozi mesec. Vseeno  nam nič ne brani, da se naučimo česa novega, kajne? Že sama ideja o reciklaži starih predalov je vzorna in pametna v današnjih časih, zraven si poglejte izvedbo omarice desno spodaj na zgornji sliki. Ali vidite, da omogoča omarica prost dostop do vtičnic, ki so hkrati lepo skrite? Uporabno.

Pri takih izdelkih je nujen velik poudarek na podrobnostih. Glede na izvor in nemško pedantnost  ni čudno, da so tudi tu podrobnosti v prvem planu.

 Moja zmagovita kombinacija je na žalost že prodana. Dvomim sicer, da bi si belo-rjavo kombinacijo omarice, obešalnika in samostoječega predala (ste opazili, da je namontiran vzporedno ob steno in ne pravokotno), sploh lahko privoščila. Vendarle je videz omaric občudovanja vreden, belo ogrodje poudarja rjave predale, poudarja ekskluzivnost starega. Ni vrag, da na kakem podstrešju ne bi našli polizdelkov, iz katerih lahko sestavimo podobno lično serijo.

Kaj starega pa vi hranite v svojem domu? Uporabljate? Poslikajte in nam pokažite! 

 

Pullga
7. jun 2010

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...