Iannone in njegovo eko pohištvo

Zanimivi oblikovalski pristopi in trajnostno naravnana izbira materialov za sodobno opremo večnih oblik.

Michael Iannone je oblikovanje pohištva odkril šele proti koncu akademskega študija, vendar je takoj vedel, da je končno našel pot do izražanja svoje ustvarjalnosti.

Takoj po diplomi je v Glassboru nedaleč od Philadelphie in lučaj stran od svoje fakultete ustanovil podjetje Iannone Design in začel uporabljati materiale, ki so izvirali iz ekološko naravnane proizvodnje. Po nekaj letih je ugotovil, da je na trgu veliko zanimanje prav za takšne surovine, zato se je v celoti usmeril v tovrstno pohištvo. V njegovem prodajnem programu bomo našli kirei, ki ga proizvajajo iz stebel sirka, stranskega proizvoda pridelave riža, bambusovih plošč in plutovine, pa tudi kostanjevega lesa, ki izvira iz starih pregrad proti plazovom iz Wyominga.

 

 

 

Iannonejeva oprema je oblikovana po vzoru pohištva iz petdesetih let 20. stoletja in oplemenitena z intarziranimi vzorci, ki jih že dolgo nismo videli na sodobno oblikovani opremi.

 

 

Podjetje si deli proizvodne stroje in prostore s šestimi drugimi mizarskimi podjetji, saj se je vključilo v zadrugo in s tem izkoristilo projekt oživitve opuščenega območja v Kensingtonu in tako dobilo olajšave pri najetju stare hale.

 

 

Vse pikice, ki sestavljajo motiv na spodnji omarici, so izvedene z intarzijami.

 

 

Obdelava Iannonejevega pohištva terja precej več ročnega dela od običajnih serijskih proizvodov, kljub temu je nekaj svojih kosov priredil za cenejšo proizvodnjo. Te bomo lahko kmalu našli tudi v katalogih verige Anthropologie.

Dom in Stil
7. mar 2012

Povezave


Pisani kavči, naslanjači in dodatki - Squint

Človečnost bivanja

Hotel Tenbosch v Bruslju

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...