Švedska kraljeva poroka in uradni spominki

Švedsko kraljevo poroko so zaznamovali tudi uradni spominki: vse od vina, torte do posode, pribora in hišnega tekstila.

Linijo daril je proizvedlo več podjetij, ki so jih izbrali posebej za ta dogodek, barvno paleto in monograme pa je oblikoval studio grow.  Zgodba je zelo preprosta, saj je "glavni krivec" za grafično in barvno podobo mož princesine dobre prijateljice in hkrati princesin dolgoletni prijatelj Niclas Engall. Vseeno je njegov seznam referenc zelo bogat in mu izkušenj res ne manjka, tako da ni čudno, da so ga izbrali za to prestižno nalogo.  Barvna paleta? Zlata v kombinaciji z belo, svetlomodro, temnomodro, kremno, rumeno in limonovo zeleno, torej kraljevska barva in svetle pastelne barve, ki izhajajo iz švedske tradicije. Grafični elementi izhajajo  iz vzorca, ki izvira iz palače Drottningholm, sestavljata ga kraljevska krona in severna zvezda kot starodavni simbol. 

Na hitro predstavljam nekaj izdelkov, saj so v podjetju ustvarili vse od kave, čokolade, ovojnega papirja in darilnih vrečk do posod, tekstila in celo serije semen in čebulic za cvetlice.

foto: grow.eu

Pribor  Memagab. Priznam, da mi je strašno všeč svetlomoder prtiček. Čudovit je. Pribor se utaplja v nostalgiji po starih dobrih časih. Na kolena si položim prtiček in bom še jaz kraljica.

foto: grow.eu

Porcelanasti izdelki: od skodelic, skledic, krožnikov do stojala za pecivo ali sadje, Rorstrand. Nič presenetljivega, belina in klasični vzorci. Pozlata. Jedli bomo kot kralji.

foto: grow.eu

Blazinica in darilne škatlice. Našli so me - škatle imam tako rada. Limonovo zeleno ali sinjemodro?

foto: grow.eu

Še malo hišnega tekstila za naše domače kraljestvo. Ljubko. Paradižnikovi madeži mu bodo odvzeli nekoliko kraljevskega dostojanstva, žal.

foto: grow.eu

Potem bomo posejali in posadili še cvetlice in naše malo kraljestvo bo dostojno pariralo švedskemu kraljestvu s potomko Bernardine Eugénie Désirée Clary, ki je skupaj z maršalom Bernardottom začetnica zdajšnje švedske dinastije. Berite ljubki roman Désirée, ki ga je napisala Annemarie Selinko, in zraven grizljajte čokolado v kraljevskem ovitku. 

foto: grow.eu

Dobiček od prodaje izdelkov je namenjen princesinemu dobrodelnemu skladu, ki je bil ustanovljen ob poroki, deloval pa bo proti socialnemu izključevanju in v korist otroškega zdravja.

 

Pullga
20. jun 2010
spremenjeno 21. jun 2010

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...