Abigail Brown in njene živali iz blaga

Staro blago se pod spretnimi prsti Abigail Brown spreminja v lirične ptice in lutke.

Abigail je dobršen del otroštva preživela ob babici, ki je bila nadarjena šivilja, obdana z brezštevilnimi odrezki blaga in sukanca.

 

 

Babica je imela vrečko, v katero je pospravljala vse ostanke blaga in je bila za otroške oči prava zakladnica. Ko je bila Abigail dovolj velika, je dobila svojo, pomanjšano različico.

 

 

Zanjo je popolnoma samoumevno, da iz odrezkov blaga ustvarja bitja, ki nastajajo v njeni domišljiji. S tem se vrača v otroške dni, ki jih je preživljala ob babici.

 

 

Abigail je zbirateljica raznovrstnih tkanin, in čeprav jo mikajo tudi novi živobarvni vzorci, se pod njenimi rokami največkrat znajdejo predvsem odrezki njenih starih pižam, sosedovih zaves iz sedemdesetih ali prijateljičinega krila. Iz rabljenih tkanin in oblačil veje poseben duh in ona jih rada preoblikuje v nekaj novega. V glavnem ustvarja živali, ker jo te najbolj navdihujejo.

 

 

Drobni vbodi, majceni koščki blaga – Abigail vsako stvaritev izdela povsem ročno in vsaka je unikat.

 

 

Potem ko je leta 2003 diplomirala iz oblikovanja tekstila, se je ukvarjala z ilustracijami, oblikovanjem pisarniškega materiala in otroških oblačil, obenem pa ostajala zvesta nenehnemu raziskovanju tekstila.

 

 

Po daljšem potovanju, ki se je dotaknilo mnogih dežel po svetu, se je preselila v London in se vključila v Cockpit Arts, inkubator nadobudnih oblikovalcev in ustvarjalcev. Odtlej so se njene stvaritve pojavile v številnih svetovnih revijah in se znašle na policah priznanih butikov v svetovnih prestolnicah. Njene ilustracije lahko kupite v njeni etsy trgovinici, ptičke in druge živalce iz blaga pa pri Selvedgeu.

Foto: abigail-brown.co.uk, selvedge-drygoods.org

 

 

Pullga
19. jan 2013
spremenjeno 22. jan 2013

Povezave


Peridea – premične stenske nalepke za otroške sobe

Cvetlično oblikovanje - Emma Britton

Igrače po meri otroške domišljije

Skrivnostne sence na mizi

Romantično cvetje Agnete Livijn

Margarita Sampson in njena morska bitja

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...