Bel cvetlični lonec in sveča

Nakupi in ročne spretnosti - dekorirajmo praznične dni!

Kaj naredite s starimi cvetličnimi glinenimi lonci? Na tihem upate, da bodo komu padli iz rok in se razbili,  da boste lahko kupili plastične z vodno rezervo? Če niste tako trdosrčni, vam priporočamo malce bele barve, saj boste z nekaj dela ustvarili  luštno in preprosto velikonočno dekoracijo, ki bo poudarila lepoto starega glinenega lonca.

 

Potrebujete:

 

Lonec na približno polovici višine zaščitite s trakom in prebarvate le spodnjo polovico. Mi smo izbrali belo barvo, saj skupaj s časopisnim papirjem na pirhih ustvarja res lušten učinek na naši velikonočni mizi. 

 

 

Pirhe, zavite v časopisni papir, znate narediti!

 

 

Poleg sezonskih cvetlic, ki jih posadite v belo pobarvane glinene lončke, dodajte še ljubke svečke v obliki steklenih vedrc, tako da bo plamen zaščiten pred muhastimi pomladnimi vetriči. Našli smo jih na oddelku za dekoracijo v Rutarju. Cena za kos je 1,99 evra.

 

 

Zdaj pa nam preostane še najlepše opravilo: glinene lončke z marjeticami, pirhe in sveče razporedimo po praznični mizi. Z njimi lahko okrasimo tudi mizo na vrtu ali terasi.

 

 

Naša miza na vrtu je že stara: star les in preperela plast na glinenem cvetličnem lončku se imenitno ujemata. Bele sveče in pirhi dopolnjujejo našo belo veliko noč.

 

 

Vso velikonočno dekoracijo pa lepšajo še bele vrtne marjetice - in preprosta, reciklirana, poceni, vendar prefinjena velikonočna dekoracija je ustvarjena! 

Matejad
18. apr 2011

Povezave


Nakup podrobnosti za lepši dom

Mi smo za pike in pikice ...

Ideja za izdelavo: vetrnica pikapolonica

Lepše kot doma?

Vrtnarski sejem za aristokrate po srcu

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...