Novoletni okraski in mini novoletna jelka

Za zimske dekoracije ni potrebno veliko denarja, malo iznajdljivosti in bo.

Ste šli zadnje čase v gozd? Zdaj je kar pravi čas, da se primerno oblečemo in obujemo in se zaženemo na kakšen hrib. Nič ni lepšega kot povzpeti se nad meglo in smog, se zagledati v modro nebo, nastaviti premrle ude toplemu soncu in se nadihati čistega zraka. Med sprehodom po gozdu se nam ponuja obilica materiala za izdelavo novoletnih okraskov.

 
 
Samo ozrite se naokoli, pa boste videli smrekove vejice, suhe veje zanimivih oblik, še kakšen lep jesensko obarvan list, da o storžih sploh ne govorim. Nekaj tega lahko brez slabe vesti odnesemo s seboj in uporabimo za izdelavo drugačnih, ekološko obarvanih novoletnih okraskov.
Poglejte, kaj ste nabrali, prebrskajte po predalih za ostanki okrasnih trakov ali papirja, nerabljenih okrasnih lončkov, barvic in čopičev, sveč in dovolite, da vas kar sami nagovorijo. Roke bodo kar same začele ustvarjati.
 
 
Na priloženih slikah lahko vidite, da že malenkost spremeni povsem običajen predmet v novoletni okrasek ali mu da praznični navdih.
Običajen glinen lonček lahko pobarvamo z zanimivim vzorcem. Napolnimo ga z zemljo in mahom in vanj zataknemo smrečje. Ali pa namesto vejice uporabimo svečo. Preprosto in učinkovito.
 
 
Kaj pa novoletna jelka iz papirja? Dodatno jo posujemo s svetlečim prahom ali zlatimi zvezdicami in zasijala bo v vsej svoji lepoti.
 
 
Lonček za čaj nam lahko služi kot podstavek za adventne sveče.
 
Dodamo še nekaj drobnih okraskov, lep trak in praznično vzdušje je tu!
 
 
Slike vam prikazujejo le nekaj idej. Lahko jim sledite v celoti ali pa jih prikrojite po svoje, idejo razvijajte dalje in ustvarite nekaj povsem novega.
 
 
Ustvarjanje novoletnih okraskov nima mej, dajte si duška, dovolite si vse!
 

Matejad
16. nov 2011
spremenjeno 19. nov 2011

Povezave


Novoletna jelka

Novoletna jelka. Naredi sam. Obesi sam. Okrasi sam.

Preprosti adventni venček

Ledeni venček

Snežna krogla - ideja za ustvarjanje

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...